Grabbarnafranviken.blogg.se

Här kan du följa Mönsterås Goif på jakt efter poäng i Div4 Sö. Läs om hur spelarna upplever sitt eget spel, motståndarnas spel och få en hint om vad som sägs i omklädningsrummen och så klart allt mellan himmel och jord ..

Valborgsmässoafton i Påryd

Publicerad 2015-05-01 17:35:49 i Allmänt,

05:15 ringer alarmet, Valborgsmässoaftons morgon. Det är dags att avnjuta morgonkaffet innan man ger sig iväg för att infinna sig på jobbet. Efter att ha krigat sig igenom jobbdagen är det dags att ladda om för nästa kamp, kampen mot "Jögge" och grabbarna i IFK Påryd.   
 
Oskarshamnsbilen börjar rulla med nyförvärvet, myten, legenden Nehat Jashari vid ratten. En klump i magen släpper när Nehat, efter att ha åkt några kilometer på E22:an vänder sig mot mig, visar sitt körkort och säger: "Simon du behöver inte vara rädd". Med Nehat i laget är det så vi känner, vi behöver inte vara rädda för någongting längre..
Vi anländer till Påryd.. Ur högtalarna hör vi en manskör sjunga in våren, "Sköna maj, välkommen.."  Vi inser efter uppvärmningen att det här blir ett krig på en mjuk och tungsprungen gräsmatta. Vi gör oss redo!
Första 20 minuterna trycker vi ner Påryd fullständigt, vi gör 1-0, vi gör 2-0. Ett skott senare, som via ben ändrar riktning och ställer Adam helt i målet, så tappar vi allt.. Vi yrar runt, springer vilse.. Vilsna och uppgivna går vi in till paus med 2-2 på resultattavlan.
Efter en givande pratstund, påfyllning av kärlek och energi ger vi oss ut för att återta kommandot över den här Valborgskvällen.. Vi bestämmer oss för att inte åka hem med något annat än 3 poäng, vi är så mycket bättre än Påryd.
Då kommer nästa kalldusch. 51 minuten, frispark Påryd.. Underläge 2-3. Mönsterås GOIF 2014 hade packat ihop, tackat för kampen, klivit av planen med siktet inställt på Kalmars uteliv. Det är nytt år, MGIF 2015. Fortfarande med ett sikte inställt på uteliv, dock ligger siktet kvar i omklädningsrummet tills 90 minuters kamp är över. En känsla att vi kan vända underläge som inte funnits tidigare. Vi vänder, vår kapten Johan Törnström tar sitt ansvar, placerar in en frispark 4-3. Segerns sötma är bra för själen.. Jag tar ton , sjunger om att vår resa var mot solen och vi konstaterar att vi har byggt ett LAG.
 
Vi lämnar Påryd. Vissa av oss får inte nog av varandra, vi sätter oss tillsammans hemma hos våran Kapten, för med två fingrar undan ölen för att komma åt den.. Segerpinnen! Några glas senare beslutar vi oss för att rulla hatt, beställa in onödiga segertequilas och i brist på taxi ta en lång lång promenad hem igen i den svala Kalmarnatten.. Vi kände oss just där och då, oslagbara!

# 16      
 
   
 
 
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela