Grabbarnafranviken.blogg.se

Här kan du följa Mönsterås Goif på jakt efter poäng i Div4 Sö. Läs om hur spelarna upplever sitt eget spel, motståndarnas spel och få en hint om vad som sägs i omklädningsrummen och så klart allt mellan himmel och jord ..

Trendbrott och en yrkesman

Publicerad 2015-05-25 16:23:07 i Allmänt,

I fredags var det dags för ny bortamatch och den här gången begav vi oss mot Torsås för att försöka bryta en negativ trend. När slutsignalen ljöd över Torshammar kunde vi konstatera att vi äntligen stod som vinnare igen efter tre raka förluster. Ruggigt skön seger. 4-2 skrevs slutresultatet till och Simon ”Simpen” Johansson blev stor segerorganisatör med alla fyra (!) mål gjorda. Vi fortsätter alltså, konstigt nog, att plocka våra poäng på bortaplan. Vad detta beror på kan vi bara spekulera i. Det vi med all säkerhet vet är att vi även måste börja plocka poäng på hemmaplan i fortsättningen om tabelläget ska förbättras. Förhoppningsvis kan vi bärga första hemmasegern redan på fredag när Smedby BoIK gästar IP. Matchen mot Smedbyryktas för övrigt locka storpublik eftersom Bluesfestivalen kör igång samma dag. Om vädergudarna är med oss är känslan att folk kommer att vallfärda till IP för att bevittna GIF kriga hem första trepoängaren på hemmagräs.

Tillbaka till matchen i fredags. Jag och Oskar delade bil med en fyramålsskytt hem. Ingen av oss fattade vad som hade hänt. Alla fyra målen av samma fötter. Fint. Ännu finare blir det om man tänker på diskussionen vi hade innan samlingen. Det surrades flertalet gånger om hur slitna vi var efter en vecka fylld med jobb och fotboll med för lite sömn. Några timmar senare hade ”Simpen” klivit in och levererat när vi som mest behövde det. Det är väl så riktiga yrkesmän jobbar.

 

Nu väntar en ny träningsvecka med nya möjligheter för oss. På fredag ska vi stå redo igen. Redo att segra på hemmaplan inför storpublik, pollenchock & stjärnfall.

 

# 2  

Inför Gullabo/Gullaboås

Publicerad 2015-05-12 20:48:00 i Allmänt,

Matchen mot Hossmo är ett minne blott. Imorgon ger vi oss iväg mot ett nytt äventyr på bortaplan, våra två första utflykter har ju som bekant slutat med full pott. En dystrare start på våran hemmaidyll Mönsterås IP är något vi får ta tag i senare, nu ska vi plocka fram den positiva känslan vi har skapat när vi tillsammans får umgås på annan ort..
 
Veckans uppladdning har varit den värsta tänkbara.. Jobb, bilköer och sjukdomar spökar för oss den här veckan och vi ska göra allt för att skrämma bort dessa så att vi kommer med ett så slagkraftigt som möjligt till Gullabo imorgon kväll. Dessa förutsättningar ska få oss att förstå vad som krävs av oss. Det finns inga mirakel, det kommer inte vara något paradis, vi kommer få se oss i spegeln, konstatera att vi , MGIF, är ett spektakel som måste betala ett pris för att lyckas.. Vi ska slåss för stoltheten och 3 poäng.
#16
 
 
 
 
Veckans "Lika som bär!
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela