Grabbarnafranviken.blogg.se

Här kan du följa Mönsterås Goif på jakt efter poäng i Div4 Sö. Läs om hur spelarna upplever sitt eget spel, motståndarnas spel och få en hint om vad som sägs i omklädningsrummen och så klart allt mellan himmel och jord ..

Tankar efter hemmapremiären

Publicerad 2015-04-27 22:12:00 i Allmänt,

Dagarna efter en match är alltid oviss. Givetvis på grund av hur det har gått.
I hemmapremiären gick det sådär .. Vi var inte sämre än Kalmar Södra, det tyckte jag faktiskt inte.
Första målet är en tavla av Adam. Så blir det ibland och sånt händer. Tung uppförsbacke och luften gick nog ur samtliga spelare. Men vad göra? Vi kämpade på och vi hade en del lägen vi också, dock lyckades vi inte få in bollen. Kalmar Södras målvakt var nog en utav dem bättre målvakter jag har sett i dessa divisioner och kanske en utav dem bästa i serien. Han styrde och ställde och var riktigt het. Södra skapade chanser dem också och efter en riktigt kass rensning ifrån undertecknad som hamnade hos en motståndare knoppade Södra in 0-2. På något sett kändes matchen inte avgjord. Vi bestämde oss för att trycka upp backlinjen ordentligt i andra.
Precis innan andra halvlek skulle börja kom linjedomaren fram till mig och sa att jag låg väldigt långt ner och upphävde offsiden. Jag trodde först att han skämtade och att han tog fel på mig och Johan. Jag spelar ju endast i backlinjen för att kompensera upp hans enda svaghet ..
Kanske gjorde jag det? Men jag tror inte han visste att vinden låg på och att vi helt utan förvarning spelade hemmapremiären med helt nya adidas bollar som tillsammans med vinden blev som badbollar. Dem bara fladdrade till och vipps så missbedömde man bollbanan och bollen gick över till en djupledslöpande motståndare. Nu skyller jag inte på bollen, men är det någon fördel man ska ha som hemmalag är det att man är bekant med matchbollen. Det spelar FAKTISKT roll, tro det eller ej. Så jag låg faktiskt lägre ner än vanligt av en anledning.
Som sagt. Vi började andra halvlek med en hög press och det gav resultat och det blev ett ställningskrig där södra dök upp med några farliga chanser och hotade med deras tekniske innermittfältare samt min gamle vän ifrån fotbollsgymnasiet Linus Runesson på högerkanten. Återigen visade södras målvakt riktigt hög klass och stod emot en projektil ifrån Törnström. Några minuter senare slår vi bort en pass i sista tredjedelen, och sekunder senare stänker dem in 3-0. Ser man matchen med Mönsteråsögon som jag gör så är det tre bjudningar, tre bjudningar. Jag tycker det. Dem behöver inte ens kämpa för målen. Men Kalmar Södra var och är bra och jag tror dem kommer vara ett topplag i denna serie. Deras målvakt kommer vara en viktig nyckelspelare (vilken jävla målvakt)
Vi fick tillslut in ett mål genom Kacke. Efter en förlust mår man dåligt.
Denna känsla förbättrades inte av att man skulle dela bil med tre lagkamrater på väg upp till Stockholm efter matchen. När vi passerat Norrköping har vi fortfarande inte slutat att prata om matchen.
Till slut enas vi om att byta samtalsämne och ber Johan (Nyström) att ljuga lite för oss istället. Sånt är han ju faktiskt bra på. Simon satt i framsätet och grämde sig över sin fot. Han slet upp den i bilen och tryckte upp den i mitt  ansiktet och sa:
-Titta här.
 Den såg helt död ut. Tre av tårna såg ut som dem behövde amputeras. Simon är ju en spelare som får ta mycket stryk och det fick han verkligen göra denna match.
- Något måste vara brutet, jag får nog lägga av med fotbollen. Förra året var jag sjukskriven i flera månader. Vafan ska dem säga på jobbet nu?
Vi tyckte synd om Simon i några minuter innan vi bytte samtalsämne igen.
Väl framme i Stockholm tog vi en öl och analyserade matchen ytterligare en gång. Sanslöst. 
På lördagen var det dags för Hammarby - Åtvidaberg. Ganska tråkig match, men vilken skön stämning. Jag kunde inte sluta imponeras av Åtvidabergs John Owoeri. Han hade lite samma spelstil som Linkan (Martin Lindqvist) sprang på allt och körde över allt som stod i vägen .Vad har dem hittat honom? Tidigt på söndagen rullade vi hem igen. Jag körde medans dem andra sov. Efter en stund hör jag någon säga.
- Grabbar, om ni sträcker ut handen genom fönstret så känns det som att hålla i ett silikonbröst.
Vem låter jag vara osagt.
 
/ 20
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela